mistynotes

internet

Toets hekje op keyboard

Stel je voor dat je een artikel op internet gelezen hebt dat je met iemand wil delen. Met name van een bepaald gedeelte uit dat lange artikel vermoed je dat je vriend of vriendin dat interessant gaat vinden. De voor de hand liggende manier om je artikel te delen, is de url naar je kennis sturen, en hem vertellen welk hoofdstukje daarin interessant is. Maar soms is het mogelijk om de link zo aan te passen dat die meteen naar dat interessante hoofdstukje wijst.

Lees verder...

Code van een website

Het leven wordt duurder, en we proberen op alle mogelijke manieren dubbeltjes en kwartjes tot aan hele euro's te besparen. Ook in het digitale leven gaan de prijzen omhoog. Over een paar weken is het 1 januari, en misschien wordt 2023 wel een schrikjaar. Met de digitale gereedschappen die er op vandaag zijn, is het maken en publiceren van een website steeds eenvoudiger. Maar is het ook goedkoper? Dat valt te bezien.

Lees verder...

Wizard

Een beetje clickbait mag wel af en toe. Het gaat hier niet om een miljardair die denkt dat ie de aarde kan verlaten, nadat hij haar vervuild en uitgemergeld heeft. Het gaat om w3schools. Als je ooit de letters html naast elkaar hebt zien staan, dan is de kans groot dat je ook w3schools hebt gezien. Google maar eens op html image, of alleen maar op html. W3schools staat dan op de eerste pagina, als het al niet het eerste zoekresultaat is. Twintig jaar geleden al, was het een vraagbaak voor mensen die iets met internet te maken hadden. Je kunt het antwoord op je vraag vaak heel snel vinden op de site, en wat ook belangrijk is: er staat geen letter te veel in de uitleg. Je hoeft dan niet een hele pagina door te worstelen voordat je hebt waar je voor gekomen bent.

Lees verder...