mistynotes

surveillance

privacy

Een aantal techbedrijven doet samen een belofte, een privacy pledge, door het ondertekenen van een lijst met principes waar men zich aan zal houden. Deze beloften moeten in de toekomst de privacy van internetgebruikers waarborgen.

Lees verder...

Vandaag kreeg ik een email van mijn verzekeraar Centraal Beheer in mijn postvakje. Centraal Beheer wil mij graag helpen mijn financiën op orde te houden en presenteert een gratis app waarmee ik dat kan doen. Mijn advies aan mezelf is: niet installeren. Waarom niet? Dat leg ik hier uit.

Lees verder...

Titel Little Brother

Cory Doctorow is een bekende figuur in de wereld van internet en Silicon Valley. Hij is een activist die strijdt voor het liberaliseren van copyright wetten, is tegen DRM en een voorstander van de Creative Commons organisatie. Geen van zijn boeken zijn dan ook voorzien van DRM of een watermerk. In het voorwoord van dit boek en hier legt hij zijn standpunten hierover uit.

Lees verder...

SecurityAboveAll

Kortgeleden is het boek van Edward Snowden uitgekomen: “Onuitwisbaar”, een vertaling van de originele titel “Permanent record”. Ik heb het gelezen en ik wil het je heel graag aanbevelen. Waarom zou je het lezen? Wel, het geeft je een inzicht in de wereld waarin we nu leven, een inzicht dat je waarschijnlijk nog niet hebt. Edward Snowden Book En het kan geen kwaad om kennis te nemen van het verhaal van iemand die je wil waarschuwen tegen de opkomst van een moderne digitale allesweter. Er is natuurlijk veel nepnieuws, maar deze man heeft letterlijk zijn leven opgeofferd om een waarheid te kunnen vertellen. Dat is in ieder geval voor mij een reden om zijn verhaal met aandacht te lezen.

Lees verder...