Automatisch ebooks maken bij write.as

From blog to ebook

Een website is geen ebook. Met het standaard minimalistische uiterlijk van write.as komen die twee echter heel dicht bij elkaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de makers van write.as nu een nieuwe mogelijkheid aanbieden, om van je website direct een ebook te maken. Dat kan, door achter je website de tekens “/.epub” te zetten. Probeer het maar eens met https://mistynotes.nl/.epub. Weinig werk en heel leuk, als je al je gedichten of verhalen in een boekje wil hebben.

Niet standaard

Nu zie je dat het uiterlijk van mistynotes afwijkt van de write.as-standaard, en niet zo gemakkelijk past in een ebook. De illustraties zijn bijvoorbeeld hier en daar te groot. Daarom heb ik het gegenereerde ebook ingeladen in Calibre om het aan te passen...

edit book

... en de extra css van mistynotes.nl aan de standaard css geplakt.

Aanvullen css

Je ziet dat het ebook er nu uitziet als de website. In dit geval zie je dat de illustraties de juiste grootte hebben, en net een beetje buiten het kader gedrukt staan, zoals de bedoeling was.
Nu is, zoals gezegd, een ebook geen website, en ik zou graag de mogelijkheid hebben om apart voor het ebook een css te maken. Deze vraag heb ik natuurlijk meteen gesteld.

Gouden idee

In ieder geval vind ik het een gouden idee, want hoeveel mensen lopen er niet rond met het voornemen om al hun schrijfsels eens te bundelen in een ebook? Nu is dat mogelijk, zonder al te veel gedoe. Deze nieuwe uitbreiding van write.as bevindt zich nu nog in de ontwikkelfase, maar het ziet er veelbelovend uit.

#ebook #write.as #boek #hacks