mistynotes

css

Wizard

Een beetje clickbait mag wel af en toe. Het gaat hier niet om een miljardair die denkt dat ie de aarde kan verlaten, nadat hij haar vervuild en uitgemergeld heeft. Het gaat om w3schools. Als je ooit de letters html naast elkaar hebt zien staan, dan is de kans groot dat je ook w3schools hebt gezien. Google maar eens op html image, of alleen maar op html. W3schools staat dan op de eerste pagina, als het al niet het eerste zoekresultaat is. Twintig jaar geleden al, was het een vraagbaak voor mensen die iets met internet te maken hadden. Je kunt het antwoord op je vraag vaak heel snel vinden op de site, en wat ook belangrijk is: er staat geen letter te veel in de uitleg. Je hoeft dan niet een hele pagina door te worstelen voordat je hebt waar je voor gekomen bent.

Lees verder...

Titel Publii

Een website maken wordt steeds gemakkelijker. Veel sites zijn vrij simpel opgezet, en hoeven geen ingewikkelde javascript-code of -plugins, en ook geen dure database. Deze simpele sites noemt men ook wel “static sites”. Een blog is vaak een “static site”: de blog wordt steeds aangevuld met een nieuw item, de oude items blijven over het algemeen hetzelfde. Er is dus niet meer nodig dan een verzameling html-pagina's op een kleine ruimte op internet. WordPress biedt veel mogelijkheden, als je er voor betaalt. Maar als je deze niet nodig hebt, dan kun je eens overwegen of het goedkoop huren van een internetplekje met een domein niet veel handiger en goedkoper is. Er zijn steeds meer zogenaamde Static Site Generators, die je het leven makkelijk maken. Vaak zijn deze sites ook veel sneller dan de logge WordPress-sites. Eén ervan heb ik met verrassend gemak geprobeerd.

Lees verder...

Prutsen met css

Een website leuker maken, dat geeft voldoening. Het is alleen niet zo gemakkelijk. Ik ben zelf helemaal geen designer, en daarom kies ik liever een ontwerp van iemand die iets heeft gemaakt wat ik mooi vind. Op mijn nieuwe plek write.as zijn er wel templates van mensen die iets gemaakt hebben, maar dat zijn er niet zoveel. Op mijn blogje mistynotes.wordpress.com had ik het “libretto”-thema, en daar was ik wel tevreden mee. Dit heb ik nu gebruikt om mistynotes.nl vorm te geven met css. Lees hoe dat in zijn werk gaat op write.as.

Lees verder...